תושב חדש בעיר רמת גן

רמת גן כבר החליטה להיות עיר חכמה שמובילה בתחום הבינה המלאכותית, אז שמחתי להצטרף למסע. אתמול הוזמנתי להציג לחברי הנהלת העיר דגשים פרקטיים למיצוי של כלי AI שזמינים כבר לכולנו ופגשתי קבוצת מנהלים מגובשת, מאתגרת ובעיקר עם מודעות והבנה מצויינת מה עוד אפשר לעשות באמצעות ה- AI – כל אח בתחומו.

היות שמעולם לא גרתי ברמת גן, בחרתי לנתח ביחד איתם את התקציב העירוני לשנת 2025 מהעיניים של תושב חדש שמגיע לעיר. השתמשנו במצגת התקציב שמופיעה באתר העיר, והשתמשנו באחד מכלי ה- AI לשאול כמה שאלות שתושב חדש יכול לשאול את עצמו (ובעיקר אותם):

מה הבשורות הגדולות בתקציב?מה מצבה של רמת גן בהשוואה לערים אחרות מבחינת עומס מלוות ומה זה בכלל "עומס מלוות"?

האם אפשר להציג את אחד הגרפים במצגת כך שיהיה אפשר להבין את המסר שלו טוב יותר?

בתור תושב – אילו שאלות המשך היית מפנה להנהלת העיר?

אילו נתונים היית מצפה לראות בדו"ח ולא מופיעים בו כלל?

אני התרשמתי מהעיר מאד, אבל אתם מוזמנים לנסות בעצמכם ולבדוק מה מצב העיר שלכם.

היה לנו גם דיון קצר האם ה- AI הוא אנליסט טוב, והתפשרנו על כך שהוא עוזר טוב, אם יש לנו אנליסט טוב…

אם במקרה אתם גם רמת גנים – יש עוד הרבה פעילויות בתחום כחלק מתכנית העבודה העירונית, פשוט תתעדכנו באתר.

תודה לקרן בר שמחזיקה את תיק הבינה המלאכותית במועצת העיר, על ההזמנה והאירוח. תודה לראש העיר, כרמל שאמה הכהן, ותודה לחברי הנהלת העיר על שהקדישו לי את השעות האחרונות של שבוע העבודה, עם רמת אנרגיה של תחילת יום.